Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler boşluk önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle tamam bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdiveni kapısının ne açıldığını öğrenmek yangın anında bile kolaydır ancak elan öncesinde yangın ile müteallik tatbikatlarda kapının kesinlikle açıldığını benzemek gerekir.

Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Bu anlamda yangın merdivenleri gerçek anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile iye olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Antraktç park yeri bulunamadığı dâhilin 500 metre dalında kapıyla Beyazıt sahaını kateden, kazandığı kuruşu kızılınteriyle hakeden çetin Eş ve ekibine teşekkürler.

Standart bir acil çıkış bapsı alelumum 2000 TL ile 4000 TL ortada mütebeddil bir fiyata mevla olmaktadır. Ancak, kapının yangına dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve öteki özellikleri gibi faktörler pahaı etkisinde bırakır.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da yeterli Yangın Merdiveni Kapısı olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate kırmızıınarak muktezi nüshada yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Kullanılan kapı fitili dâhilin duman sızdırmazlık şgeriı yoksa daha kazançlı kapı fitili kullanılarak daha adi üretim sağlanabilir.

Binanın karıninden dunya güzel nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok kesif kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve yer sarsıntısı afetlerinde de en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların canını kurtardığında daha güzel anlaşılacaktır.

Her yangın merdiveninin her dü doğrultuında korkuluk, küpeşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın kapısı montajı silme meraklı şekilde dokumalması müstelzim ve imalatta birinci sınıf şekilde ortaya çıdem üründe hata dokumalmaması müstelzim bir alışverişlemdir.

Report this wiki page